Om Anette, ANERI och Musse

Vägledning som gör skillnad

Med mer än 25 års erfarenhet av vägledning. 
Uppskattad för sin inkännande närvaro och skarpa förmåga att sätta fingret på det som är väsentligt. Med varm närvaro skapar Anette trygghet och genom sin guidning i  EFT tapping ger hon konkreta verktyg och hjälp att rensa ut ohjälpsamma vanor, blockerande känslor och begränsande tankemönster.

"Du använder din mänsklighet och lägger till Havening"

Det är en av de finaste saker jag fått höra om mitt arbete! Det ringar in det jag tycker är allra viktigast, nämligen allas vår mänskliga sårbarhet och styrka.

Vi är mer lika än olika, samtidigt är vi alla unika. Genom att tillåta och värna min egen mänsklighet, tillåter och värnar jag även din. På det viset är du redan framme, samtidigt som du är på väg i den riktning du vill gå.

Som en vis lärare en gång sade
"You're perfect, and there is room for improvement"

Jag har själv gjort resan

Och jag gör den fortfarande...

Jag har arbetat med vägledning sedan 90-talets början och har byggt på min samtalsmetodik med certifieringar i MI (Motiverande samtal),  Mindfulness, Mindful eating och självmedkänsla. Att praktisera acceptans och inre vänlighet förändrade mitt liv. 

När jag utbildade mig inom psykosensoriska metoder, först EFT tapping och senare Havening, började det verkligen hända saker.  Både för mig själv och för mina klienter... Plötsligt blev det möjligt att rensa bort känslomässiga "knutar" och blockerande tankar på ett helt annat sätt. Snabbare, lättare och till och med roligare...

Jag har gått från "duktig flicka" till nöjd kvinna. Att sluta tro på allt jag tänker var avgörande i den processen. Det innebär inte att livet alltid är enkelt, men jag kan ge mig själv stöd och omtanke när det är tufft. Det innebär inte heller att jag är fri från svåra och smärtsamma känslor, men jag kan vara fri med mina känslor, utan att drunkna i dem eller trycka bort dem.

Färdig är jag dock inte... Livet innehåller utmaningar och min mänsklighet gör sig påmind. Men jag kan utforska det som dyker upp utifrån vänlighet och omtanke. Jag tror det är som i Tomas Tranströmers vackra dikt Romanska bågar:

”Skäms inte för att du är människa, var stolt!
Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt. 
Du blir aldrig färdig, och det är som det skall.” 
Länge trodde jag, att det var fel på mig.

Under en säker och duktig fasad fanns en rädd insida, nästan alltid orolig för vad andra tyckte och tänkte. Ältande tankar och en hård inre kritiker fick fritt spelrum.

Det ledde till slut till en utmattning (2007) som blev min vändpunkt. Jag är tacksam över det. För nu vet jag!

Jag vet att jag är värdefull. Jag vet att mitt värde inte ligger i vad jag presterar. Jag vet hur jag kan förhålla mig till den inre kritikern och att jag definitivt inte ska tro på allt jag tänker...

Jag är nöjd med den jag ÄR, med mina tillgångar och begränsningar. Min sårbarhet och min styrka gör mig till den jag är. Det är en del av att vara människa.

Återhämtning & Inspiration

Jag har två otroligt viktiga källor för återhämtning och inspiration.
 
Den ena är naturen, speciellt min egen trädgård och odlandet. Många av mina metaforer kommer därifrån, som att kompostera... omvandla gammal bråte till näringsrik jord, istället för att låta det ligga och jäsa i en undanskymd vrå. Visst är det precis som i vårt inre? När vi tar hand om "skräpet", får vi näring och kan växa som människor.

Den andra är meditation. Jag praktiserar insiktsmeditation (Vipassana) sedan många år tillbaka. Det har lärt mig mycket och förankrat insikter på djupet, långt utöver mina certifieringar i Mindfulness, Mindful eating och Självmedkänsla. Regelbundna tysta retreater ger näring och perspektiv. Vi är alla del av en helhet. Att bidra till inre fred är mitt bidrag till fred på jorden, ett andetag i taget.

Peace in myself. Peace in the world.
Kalligrafi av Thich Nhat Hanh

ANERI - Vanligt, Extra ordinärt, eller både och...?

Namnet ANERI är sammandragningen av Anette Eriksson, det användarnamn jag ofta får i datorer. Enkelt och vardagligt, rent av lite tråkigt... Jag känner igen mig i det...
 
Namnet ANERI är också ett indiskt namn som betyder Extraordinary, alltså fantastisk, extra ordinär, något utöver det vanliga. Wow! Jag kan faktiskt känna igen mig i det också...
 

Just det, att vi kan få ihop vår vardaglighet med vår fantastiskhet, är något jag verkligen vill bidra med. När vi kan landa i, och omfamna att livet är både och... då spiller de här delarna över på varandra. Det extra ordinära blir mer förankrat och får en stadighet av det vardagliga. Det vardagliga får en lyster och kraft av vår fantastiskhet, så vi inte tar saker för givet. Du är fantastisk! Och vardaglig!

ANERI skrivet på sanskrit
(med reservation eftersom jag inte kan dubbelkolla att det stämmer)

Just nu tar jag tyvärr inte emot nya klienter
Om du ändå vill veta hur det är att jobba med mig kan du alltid maila till anette@aneri.se 

Relation före prestation

- möt min kollega Musse

För dig som kommer till min mottagning vid Hornstull i Stockholm finns möjligheten att få träffa Musse, som är certifierad terapihund.

Musse är otroligt bra på att läsa av sinnesstämningar. Han ger närhet, tröst och glädje. Han är dessutom en fantastisk förebild när det gäller att reglera sitt nervsystem och ta hand om sina egna behov.

Musse och jag har gått en evidensbaserad utbildning på Hundens Hus i Sundsvall. Idag finns det mycket forskning som visar på hundars goda effekt inom en mängd olika områden. Bland annat hjälper de till att sänka stress och istället öka produktionen av Oxytocin, vårt lugn-och-ro-hormon. 

"Jag förstärker och kompletterar mattes vägledning. Allt jag gör är på eget initiativ, så du kan lita på att när jag hälsar glatt på dig, är det för att jag blir just så glad! Jag är  känner in hur du mår och gillar att trösta, ge närhet, glädje och lite bus."
Jag känner mig så glad och lättad. Stor kram, fina Anette. Din vägledning är synnerligen terapeutisk, dvs läkande. Tillsammans med Musse utgör ni en oslagbar kombo.
Lena N, Organisationskonsult, Stockholm
”Jag kom till Anette som ett känslomässigt vrak, som brukade lösa det mesta med ett självdestruktivt beteende. Idag står jag istället med mer acceptans till mig själv, där Anette har lärt mig att det är okej att känna. För mig är Anette som en stor varm kram och jag önskar att alla fick ha en Anette i sitt liv. En mer genuin och förstående människa är svår att hitta. Med det sagt, STORT tack Anette! Men också.. TACK till mig själv.”

Rebecca, Studerande , Stockholm